TOP DOMEINNAMEN

Domeinnamen te koop en te huur

topdomeinnamen.nl

This website may be for sale. Click here to inquire about this website.

Beschrijvende domeinnamen: vele voordelen

 

Met betrekking tot domeinnamen / URL's adviseert Google:

"Kies een URL die makkelijk door gebruikers en zoekmachines te begrijpen is ! ". URL’s met woorden die relevant zijn voor de inhoud en structuur van uw site, zijn gebruiksvriendelijker voor bezoekers die op uw site rondkijken. Bezoekers kunnen ze beter onthouden en plaatsen wellicht eerder een link naar uw site".

Bron: Beginnershandleiding voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) van Google.

 

SIDN, het bedrijf achter de .NL:

"Een eigen domeinnaam kent veel voordelen. Meijer: “Met een eigen domeinnaam creëert een onderneming een eigen unieke, en tegenwoordig vrijwel onmisbare, plek op het internet. Het draagt hierdoor bij aan de herkenbaarheid als Nederlands bedrijf en/of in Nederland gevestigd bedrijf. Uiteindelijk draagt dit alles bij aan het vertrouwen dat de consument stelt in een bedrijf. Maar ook voor particulieren heeft een domeinnaam veel voordelen. Je hebt hiermee een eigen unieke online identiteit, n e-mailadres voor het leven (het verandert niet bij het wisselen van provider) en een heel belangrijke, met een eigen website bij je domeinnaam heb je zelf het beheer over je content, wat in veel mindere mate het geval is bij het gebruik van social media.”

Bron: SIDN

 

De voordelen van een beschrijvende domeinnaam

 

 1. relatief goedkoop in onderhoud, namelijk slechts enkele Euro's per jaar aan registratiekosten;

 

2. geen verzekering nodig en een domeinnaam slijt niet;

 

3. duidelijkheid: aan bijvoorbeeld www.hotelsboeken.nl is duidelijk te zien waar de website over gaat;

 

4.  hogere conversie bij beschrijvende domeinnamen: de bezoeker die bijvoorbeeld op de website www.HotelsinBarcelona.NL terecht komt, is al specifiek op zoek naar hotels in Barcelona (de domeinnaam geeft dat al aan). Een beschrijvende domeinnaam of website trekt aldus zeer gerichte bezoekers aan.

 

5. Makkelijk te onthouden, met name als de domeinaam niet te lang is. Een domeinnaam / website als HotelsinDenBosch.nl is makkelijker te onthouden dan bijvoorbeeld Degidsvoorallehotelsindenbosch.nl

 

6. Een domeinnaam is altijd uniek en kan maar één keer worden uitgegeven;

 

7. Het adverteren met een domeinnaam neemt minder advertentieruimte in beslag en bespaart aldus advertentiekosten. U kunt volstaan met het adverteren met enkel de domeinnaam KunstHuren.NL: de lezer weet waar de website over gaat (verhuur van kunst) en u hebt minder advertentieruimte nodig;

 

8. de overdrachtkosten van een domeinnaam zijn miniem;

 

9. huurders of licentiehouders kunnen een domeinnaam niet beschadigen. Betaalt een huurder of een licentiehouder niet, dan kan de eigenaar van het domein met een druk op de knop het domein uitschakelen ofwel de huur of de licentie beeindigen;

 

10. een beschrijvende domeinnaam trekt meer bezoekers: een domeinnaam met een trefwoord in de naam zelf trekt meer bezoekers en een hogere CTR als deze in zoekmachine marketing wordt ingezet dan een algemene bedrijfsnaam die niet direct duidelijk maakt welk produkt er te vinden is.

 

In het onderzoek is dezelfde campagne in zoekmachines ingezet waarbij 3 verschillende URLs zijn ingezet. Een die precies het produkt omschreef, een die het half omschreef en een wat simpelweg een bedrijfsnaam was. De exacte omschrijving had 15% meer kliks dan de half omschrijvende naam, en 42% meer kliks dan de bedrijfsnaam.

 

Voor webwinkels die nog moeten starten en nog geen naam hebben gekozen kan het interessant zijn om een naam te zoeken die je produkt in ieder geval deels omschrijft.

 

Bron: WebWinkel Weblog

 

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands